Rudolph Van Veen
И неговите бисквити Сахер.
Тук е видеото и рецептата на български - Бисквити Сахер
Харесах си ги, защото харесвам и тортата. Обичам шоколад, сухи торти и кайсиево сладко.
Бисквитите се получиха много вкусни. Не съм променяла нищо в рецептата. Единствено добавих малко блясък за финал, макар Рудолф да твърди, че не им е нужна украса, защото изглеждат луксозно.
За тестото:
* 1 яйце
* 100 г пудра захар
* 200 г масло
* 250 г брашно
* 50 г какао
* щипка сол
За пълнежа:
* 100 г конфитюр или сладко от кайсии
За глазурата:
* 300 г натурален шоколад
* 2 с.л. олио
В голяма купа смесете захарта, мекото масло, нарязано на кубчета, брашното, какаото и солта. Добавете яйцето и разбийте с миксер докато се образува топка тесто. Ако омесите тестото на ръка, увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
Разделете тестото на две равни части. Разточете тънко едната част върху набрашнен плот, с помощта на точилка. Изрежете 14 бисквити с ринг с диаметър 5 см. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене. След това направете същото и с останалото тесто. Печете бисквитите в предварително загрята фурна на 180 градуса 10-12 минути и ги оставете да изстинат.
Подредете 14 бисквити върху решетка и върху всяка сложете по 1 ч.л. сладко или конфитюр от кайсии. Притиснете с втора бисквита.
За глазурата нарежете шоколада и го разтопете на водна баня, докато половината от него се разтопи, а останалия все още е в твърдо състояние. Дръпнете от огъня и разбъркайте енергично докато целият шоколад се разтопи. Добавете олиото и разбъркайте.
Изсипете по 1 пълна супена лъжица шоколад върху бисквитите. Тръснете решетката, за да се разпредели глазурата равномерно. Оставете бисквитите за 10 минути на стайна температура, след това ги охладете в хладилник.
Няма коментари:
Публикуване на коментар