Днешната закуска представям с https://magazinnatural.bg/. Вкусни овески, които може да се хапват самостоятелно или с добавки като сандвич. Приготвят се изключително лесно, а продуктите може да намерите в онлайн https://magazinnatural.bg/
Овески
При мен съчетани с масло, сушен свински врат и кашкавал.
За 8 хлебчета:
3 яйца /М размер/
200 г гъсто кисело мляко /4,5 %/
1 изравнена ч.л. сода за хляб
200 г фино смлени овесени ядки
15 г разтопено краве масло /или зехтин/
1/2 ч.л. хималайска сол
Содата се смесва с киселото мляко и се оставя да шупне. Всички продукти се смесват в купа, разбъркват се с бъркалка и сместа се оставя за 30 минути, за да поемат овесените ядки влагата и да се сгъсти.
В тава за печене покрита с хартия за печене се сипва с лъжица от сместа и се оформят 8 топчета. Пекат се 20 минути в загрята на 180 градуса фурна, на второ ниво от долу нагоре.Готовите овески може да се разрежат и напълнят като сандвич, или да се хапват в съчетание с други любими продукти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар